Hotdogapparaat huren


Een hotdogapparaat huren? Dat is cool!

Een feest met Amerikaans thema? Of bij de suikerspin en Slush ook trek in iets hartigs?

Dan is een Hotdog natuurlijk onmisbaar. Je kunt iedere tien minuten 36 hotdogs opwarmen. De hotdogs koop je gewoon in de supermarkt of slager. Combineer eindeloos met saus kaas of wat je maar wilt. Je kunt je hotdog-broodje gewoon snijden, maar je kunt er ook een broodjes warmer bij huren. Steek de broodjes een minuut op de pin en je broodje is warm vanbinnen en je schuift je hotdog makkelijk in het broodje.

Voor de prijs hoef je het niet te laten.
Prijs hotdogmachine €45,- prijs broodjeswarmer €10,-

GESCHIEDENIS VAN DE HOTDOG

De Amerikaan Joey Chestnut heeft op 4 juli 2013 het wereldrecord hotdogs eten verbeterd door in 10 minuten 69 hotdogs te verorberen. De wedstrijd is sinds 1916 een jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd door Nathan’s Famous, een hotdog kraam uit Brooklyn. De hotdog komt waarschijnlijk uit het 15e eeuwse Frankfurt, maar er zijn verschillende theorieën over de geschiedenis van de worst.

Over het algemeen wordt aangenomen dat de oorsprong van de hotdog ligt in het Duitsland van de 15e eeuw. Zo vierde Frankfurt in 1987 het 500-jarige bestaan van de ‘Frankfurter’, zoals de worst ook vaak genoemd wordt. Daarmee zou de worst zijn geïntroduceerd in 1487.

Oorsprong van de hotdog betwist

De worst zou dat jaar voor het eerst zijn gegeten bij koninklijke evenementen. Andere historici stelden dat de worst rond 1600 is ontwikkeld door Johann Georghehner, een slager uit Coburg. Hij bracht zijn worst onder de aandacht in Frankfurt, waarmee de naam van die stad verbonden raakte met de ‘Frankfurter’ worst. De Oostenrijkse hoofdstad Wenen is de laatste plaats waar de hotdog mogelijk vandaan kwam en werd daar ‘Wiener’ genoemd. Wie het bij het rechte eind heeft is onduidelijk, maar in ieder geval was de worst al enkele eeuwen populair in Duitsland voordat hij zijn intrede deed in Amerika.

De hotdog komt naar Amerika

Toen halverwege de 19e eeuw veel Duitsers immigreerden naar Amerika, namen zij hun eetgewoontes mee. De worsten werden verkocht vanaf kleine mobiele kraampjes, vooral op de straten van New York. De worsten stonden toen nog bekend als ‘Dachshund’, een Duits hondje dat wel wat weg had van de worst. In het Engels veranderde de naam al gauw naar hotdog. Historici gaan er vanuit dat de worsten al bij de introductie in Amerika met een broodje geserveerd werden. Een alternatieve verklaring gaat over de legende van Anton Feuchtwanger. Rond het begin van de 20e eeuw leende hij handschoenen uit aan zijn klanten om hun handen te beschermen tegen de hete hotdog. Vaak kreeg hij de handschoenen niet meer terug en dus vroeg hij een bevriende bakker een speciaal langwerpig broodje te bakken waarin de hotdog kon worden vastgehouden.
bron: https://isgeschiedenis.nl/node/17242

 

Suikerspinmachine huren Popcornmachine huren

 


Ballonnenpomp  te huur voor slechts €5,- alleen in combi met minimaal één ander apparaat
Pomp in korte tijd al je ballonnen op. En…. al je ballonnen even groot.

Limonade / Bierglazen per 24 te huur voor slechts €5,-
alleen in combi met minimaal één ander apparaat
Veilig verpakt in een glazenkrat, wel na afloop even afwassen en droog terugzetten in de krat.
Voor €4,- extra doen wij met alle plezier de afwas voor je.